2017 START OF YEAR INFORMATION
Confirmation of courses Y11, 12 & 13
Wednesday 25 January 9.00-2.30pm Thursday 26 January 9.00-2.30pm. It is essential that all Y12-13 students attend on either of these days to meet with their dean and confirm their course for the year. Come early to beat the queues. Students must bring their NZQA results slip. Y11 students will be contacted by their dean if they need to come in to confirm courses.
Tuesday 31 January
Yr7, 8 & 9 start at 8.40am
Yr 7, 8 & 9 assemble on the hardseal area when the bell rings
All students have a pastoral care programme for the remainder of the day. School finishes at 3.00pm.
Wednesday 1 February All students start at 8.40am and finish at 3.00pm.
Yr 7, 8, 9 go to form classes.
Yr 10 assemble on the hardseal.
Yr 13 assemble in the cafeteria.
Yr 12 assemble behind the gym.
Yr 11 assemble on the hardseal outside the tech block
9.45am Powhiri and welcome to new members of the St Bernard’s College community. Parents most welcome.
This is weather permitting as the gym refurbishment is expected to have begun in January.
Students will start their timetabled classes after interval so they will need to have stationery with them.
Thursday 2 February All students start at 8.40am finish 3.00pm.
The college Dedication Masses with the installation of senior student leaders and special ministers for the year, will take place on Friday 3 February. There will be two Mass times due to the gym refurbishment. We warmly invite families and friends of the college to attend. An email will be sent out to families with times and venues in the new year.
Key Dates Term 1 2017
Monday 6 February Waitangi Day. Public holiday
Wednesday 8 February Yr13 Retreat until Thursday 9 February
Wednesday 15 February School finishes early at 12.15pm for teacher professional development
Thursday 16 February Yr7-9 Parents’ Evening 7.00pm
Tuesday 28 February Athletic Sports
Wednesday 1 March Ash Wednesday
Thursday 6 April Parent interview evening.
Wednesday 12 April Parent interview evening.
Thursday 13 April Holy Thursday. End of term 1
Sunday 16 April Easter Sunday
Families can keep up to date with events by clicking on the calendar tab on the home page.
St Bernard’s College Day Structure 2017
|Prayer and admin by Pd1 teacher||8:40 – 8:45||5 min|
|Period 1||8:45 – 9:45||60 min|
|Period 2||9:45 – 10:45||60 min|
|Interval||10:45 – 11:15||30 min|
|Period 3||11:15 – 12:15||60 min|
|Period 4||12:15 – 1:15||60 min|
|Lunchtime||1:15 – 2:00||45 min|
|Period 5||2:00 – 3:00||60 min|
- The timetable operates over a 10 Day cycle with 48 subject periods in a fortnight.
- Monday P2 is Tutor Period which will sometimes incorporate assemblies.
- Period 1 has a 5 minute admin time before it for registration. It is taken by the period 1 teacher. This is for prayer, notices, uniform check and the first roll check for day.